mandag 5. juli 2010

Antall arbeidsledige i Spania faller til færre enn fire millioner


Den spanske statsråd for sosial departementet, Octavio Granado, erklært iforrige uke at dataene relatert til antall registrerte arbeidsledige i juni, nå under fire millioner for første gang siden starten av året, bekrefter at jobbmarkedet har passert det verste av krisen og viser nå gode mulighter for en gjenoppretting av sysselsetting i de kommende månedene. 

Denne uttalelsen ble støttet av arbeidsdepartementets statsråd, Maravillas Rojo, som beskrev atferden til arbeidsledigheten som mer lik de vanlige mønstrene opplevd før krisen. Nedgangen i ledigheten for tredje måned på rad var gode nyheter og juni,  som viste  den største månedlige nedgangen i de siste fem årene var «den beste juni siden 1997» sa Rojo. 

Spredningen av forandringer i arbeidsledighet mellom store industrisektorer viste at servicesektoren bidro med størst antall nye arbeidsplasser, som er å forvente på denne tiden av året, med 48 268 nye arbeidsplasser. Positivt for det spanske eiendomsmarkedet, kom konstruksjon på andre plass med 21 253 nye stillinger, mens industri bidro med 15 402. 

Regionalt, leder Catalunya med 20 475 færre arbeidsledige, fulgt av Valencia  med 13 206 og Castilla y Leon med 9028 nye arbeidsplasser. Totalt i juni var 83 834 mennesker i Spania ikke lenger registrert som arbeidsledige, og det total antall arbeidsledige falt til 3 982 368. 

Oversatt fra www.kyero.com


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar