Om AlcossebreAlcossebre ligger i Spania på appelsinblomstkysten Costa Azahar -- midt mellom Barcelona og Alicante. Det milde vinterklimaet og med gjennomsnittlig 320 soldager per år gjør Alcossebre til det idelle feriestedet hele året.

Alcossebre har en vennlig beliggenhet mellom Middelhavet og fjellet Sierra de Irta, og tilbyr en hyggelig og avslappet atmosfære. Sol, sjø, byliv i Castellon og Valencia, golf, naturpark og fjell – alt innen kort avstand. Dette gjør området til et helårs feriested for hele familien.

Kartet ovenfor viser plasseringen av strendene i henhold til sentrumene og i henhold til restaurantene som finnes langs hele strandveien fra Playa Tropicana i sør til Playa Las Fuentes i nord. Totalt er det omtrent seks kilometer med nesten sammenhengende strender, mange av dem med EUs blåflagg. Blåflagg-programmet arbeider med sikte på bærekraftig utvikling på strender/marinaer gjennom strenge kriterier som omhandler bl.a. vannkvalitet, miljø-opplæring og informasjon, miljøforvaltning og sikkerhet. 


I Alcossebre (kommunen Alcala de Xivert) var det fire strender med blåflagg i 2009. Dette utgjørde nesten 5% av de 89 strender i Valencia-regionen som fikk denne utmerkelsen.


Alcossebre er også kjent for sine restauranter. Det finnes omtrent 80 restauranter og barer i dette lille stedet. I kartet ovenfor er et utvalg av restauranter avmerket med gule sirkler. Tre av disse er av såpass kvalitet at de er omtalt i Michelin restaurantguide: Can Roig, Sancho Panza og El Pinar.

 1. Tropicana Camping restaurant og cafeteria 
 2. Can Roig (topp kvalitet og omtalt i Michelin restaurantguide) 
 3. Chepi 
 4. Alcocebre Suites Hotel, restaurant, cafe og sommerbar 
 5. El Mirador 
 6. Ru-sos 
 7. Restauranter og barer ved Habitat 
 8. Playa Romana hotel restaurant og bar 
 9. Montemar Terrazza 
 10. Resaca, bar og tapas 
 11. El Arenal 
 12. Valentines, La Maya, Maya Bar
 13. Cioffi
 14. Casa Antonio
 15. Patio Pizzeria 
 16. Benimar
 17. Mambo (engelsk)
 18. Cheers (engelsk), 
 19. La Ancora (pizza)
 20. Fran (is-bar)
 21. Babou (fransk)
 22. Lilla
 23. Baviera
 24. Sancho Panza (topp kvalitet og omtalt i Michelin restaurantguide)
 25. Restaurant 21
 26. El Nautico
 27. Strandbar Las Fuentes
 28. El Pinar (topp kvalitet og omtalt i Michelin restaurantguide)