tirsdag 25. mai 2010

Lave boligpriser i Spania tiltrekker rike investorer



Spansk eiendomsprisene fortsetter å falle, ifølge nylig publisert prislister, men det er tegn på at de lave prisene begynner å tiltrekke flere eiendomsinvestorer, særlig i den øvre enden av markedet. Dette skriver propertwire.com.

På overflaten er de siste tallene fra den spanske nasjonal statistiskbyrå deprimerende lesing: Årets tall fra slutten av juni 2008 til 2009 viser et gjennomsnitts fall på 26%. Pris på nye boliger falt 18% mens gjensalg av fast eiendom var ned 33%.

Men tallene også viser at nedgangsfarten avtar, et tegn på at markedet er i ferd med å bunne ut,   sies det. Junitallene er marginalt bedre enn maimåneds da prisene falt gjennomsnittlige 33% fra mai 2008 til 2009.
Og ifølge den spanske boligeiersforening er det mange rimelige leiligheter og villaer å få tak i og et høyt antall tomter for selvbyggere. Foreningen viser til to-roms leiligheter på Costa del Sol som er tilgjengelig for €126 000 og på steder som Granada starter prisene for leiligheter ved siden av golfbaner på €89 000. Det forventes at prisene vil falle ytterligere i 2010.
Talsmann Paul Bradley sier at etterspørselen etter luksuseiendomer i Spania forventes å stige i de kommende månedene mens prisene fortsetter å falle. Han tror at økonomisk sterke eiendomsinvestorer vil returnere for å dra nytte av de spesielt lave prisene. Disse kjøperne vil trolig være langsiktig investorer. Det var lite sannsynlig at det spanske boligmarkedet vil snu raskt.
– Salg av luksus brukte boliger fortsetter å stagnere, med priser nå krabbende langs bunnen, mens de rike søker å utnytte situasjonen, sier Bradley.

(08-2009)

Oversatt fra propertywire.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar