onsdag 3. mars 2010

Hvor ligger Costa Azahar?





Costa Azahar, kjent som appelsinblomstkysten, strekker seg fra grensen med Costa Valencia i sør til litt sør for Tarragona i nord. Kyststripen hører til Castellon provins.

Castellon provins, den nordligste del av regionen Valenciana, er omkranset av fjell- og kystlandskap. Her er det gjennomsnittlig mer enn 300 soldager per år. Innland fra den 120-km lange kyststripen, som er pepret med appelsinlunder, innbyr en vill fjell-landskap. Regionen er rik i historie og monumenter, og kan skryte av ekstraordinære naturperler som fortsatt er uberørt av mennesker.

Spanias turist boom i 70-årene raste hastet forbi Costa Azahar, slik at turisme forble i en mye mindre skala. I likhet med oppgangen, susset masseturisme og turistmaskinene også forbi, og etterlot uberørte lommer av genuin spansk natur i kjølevannet.

Costa Azahar er fortsatt relativt ukjent iforhold til de mer renommerte Costa Blanca og Costa del Sol. Ifølge spanske statistikker for 2005 var det kun 900 britiske residenter i provinsen Castellon, sammenlignet med 40 000 i Alicante-provinsen som ligger kun 100 kilometer sør for Castellon.

Kjennetegn for Costa Azahar er de uberørte områder med hvite strender, aromatiske appelsin- og sitronlunder, et behagelig klima og et vakkert landskap. Regionen har den største andelen av beskyttede parker og naturreservater i hele Spania.

Det har blitt allikevel en utvikling på Costa del Azahar i de senere år, som for eksempel den enorme utbyggingen ved Oropesa del Mar, litt sør for Alcossebre og nord for Benicassim. Men dette er et unntak. Alcossebre spesielt er unik i denne sammenheng. De lokale myndighetene har begrenset boligbygninger til maksimalt fem etasjer, en beslutning som er unik for området.

Det vakre landskapet i Costa del Azahar er ideelt for ruralturisme og er et perfekt sted for aktiviteter som fotturer, terrengsykling, klatring og rafting.


En av de mest besøkte feriesteder langs Costa Azahar er Peñíscola, kjent som byen ved havet. Byen sitter på en steinete odde som stikker ut i sjøen. Dens middelalderslott er omgitt av hvite hus som tilsammen utgjør den gamle bydelen i Peñíscola.











Hovedreisemålet i Costa Azahar er Valencia, Spanias tredje største by. Valencia har egen internasjonal flyplass som er tilknyttet resten av regionen med tog og undergrunntog. For å utførske kysten Costa Azahar fra Valencia, ta AP7 nordover med bil eller med busser som stopper ved Sagunt og Vinaros. Det er også mulig å besøke Malta, Ibiza og Italia med ferge fra Valencia havn.

Klikk her for å lese mer om Spania og Costa Azahar. 


Spørsmål om Costa Azahar? Send epost til info@spaniahus.com

Mer om Costa Azahar som feriested, se på www.spaniahus.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar